Monday, January 31, 2011

Вітаємо переможця

У суботу, 29 січня, Полтавська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 приймала у своїх стінах знавців англійської мови, учасників ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з англійської мови у 2010–2011 навчальному році.

Надзвичайно приємно привітати ученицю 11 класу
Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна

ЛУПИНОС ЖАННУ ВІКТОРІВНУ,
яка зайняла почесне ІІІ місце у даному турнірі.
Вітаємо також вчителя англійської мови Жанни Коваль Ірину Володимирівну, яка приклала чималих зусиль для навчання юного ерудита.

CONGRATULATION

ЗАВДАННЯ ОЛІМПІАДИ можна завантажити тут, або на сайті Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.



Saturday, January 22, 2011

Знову ЗНО


У понеділок, 17 січня методист НМЦ Мирошниченко Надія Миколаївна та голова районного методичного обєднання Шаманська Руслана Миколаївна були запрошені до Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на зустріч з представниками Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як відомо, відповідно до наказу МОН від 22.12.2010 р. № 1264 «Про розподіл областей для обслуговування регіональними центрами оцінювання якості освіти» здійснено перерозподіл окремих областей за регіональними центрами оцінювання якості освіти, згідно з яким Полтавська область з 1 січня 2011 року була закріплена за Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти.
Спочатку всіх присутніх привітав директор ХРЦОЯО Олександр Леонідович Сидоренко, який переконав кожного, шо команда працівників Харківського центру тестування - це команда справжніх професіоналів.
Виступаючий запрошував кожного скористатися сайтом їхнього центру, де можна отримати усю додаткову інформацію про ЗНО та навіть пройти пробне тестування он-лайн.


Потім з представленням типології завдань тесту з англійської мови та підведенням підсумків минулорічного тестування виступила викладач університету імені Каразіна Алла Петрівна Мартинюк.

Викладачка розповіла про те, як складаються тести, детально зупинилася на кожному завданні тесту, проаналізувала його, дала деякі рекомендації, як підготувати дітей до певного типу завдань.

Новинкою нового 2011 року стало те, що з тесту було вилучено 5 завдань - відповіді на відкриті запитання . Отже тепер тест з англійської мови складається з 46 завдань, які потрібно виконати протягом 120 хвилин.

Презентацію виступу ви можете переглянути на нашому блозі.

Завдання олімпіади у Вінницькій області

profkom.forumy.com.ua

Методичний портал | ІІ етап олімпіади з англійської мови 2010-2011 Вінницька область

Friday, January 7, 2011

Засідання методичного об'єднання

У середу, 5 січня, у приміщенні Гадяцької Гімназії імені Олени Пчілки, відбулося друге засідання методичного обєднання вчителів іноземної мови.


На порядок денний були винесені наступні питання:


1. Звіт про роботу методичного об’єднання за перший семінар 2010-2011 навчального року (презентація блогу методобєднання )
2. Підсумки олімпіад з англійської та німецької мов (переможці, типові помилки, шляхи їх усунення.
3. Підсумки конкурсу –захисту МАН
(аналіз представлених робіт, контрольна робота, захист)
4. Підсумки першого всеукраїнського конкурсу з англійської мови «Гринвіч» (учасники, аналіз завдань, звернення до організаторів на сайті www.uclever.com
5. Підсумки конкурсу вчитель року у номінації «Вчитель німецької мови».
Враженнями від конкурсу поділилися вчителі німецької мови Волошина Алла Олександрівна та Лиходій Наталія Григорівна.
6. Формування навичок критичного мислення на уроках іноземної мови (за матеріалами районного семінару).

Цікавою біла доповідь про районний семінар у Гадяцькій спеціалізованій школі №3 вчителя англійської мови Ткачової Ольги Сергіївни. Вона ознайомила присутніх з ходом проведення семінару, презентувала свій фільм про даний захід.
Окрім того, Ольга Сергіївна поділилася власним досвідом про участь у проектах організації АЙОРН, а саме: обмін різдвяними листівками, переписка з японськими школярами та участь у вікі-проекті "Моя школа".
Свій виступ вчитель закінчила демонстрацією мотиваційного відео:




7. Вісті з курсової перепідготовки вчителів
8. Інформація про нові конкурси для учнів та вчителів
9. Огляд нових надходжень до ресурсного центру для вчителів англійської мови


Tuesday, January 4, 2011

Тренінг з методики навчання молодших школярів

Після новорічних свят особливо приємно бачити своїх найкращих друзів усіх разом, всі вітають один одного, бажають щастя та удачі у Новому році.
4 січня вчителі англійської мови вперше у новому році зустрілися у Гадяцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №4, де відбувався тренінг з методики навчання молодших школярів. Даний тренінг був одним із запланованих навчальних семінарів, він проходив у рамках реалізації гранту міжнародної організації IREX, що фінансується Урядом Сполучених Штатів. Презентерами на даному тренінгу були випускники програми ТЕА- 2008, вчителі англійської мови Красилова Ніна Володимирівна з Путивльської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 та Павленко Тетяна Степанівна з Корсунь-Шевченківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.



Prz
View more presentations from shruslana.