Tuesday, December 29, 2015

Етикет спілкування он-лайн

http://modna.ua/statti/etyket-internet-spilkuvannya-10-pravyl

Етикет інтернет-спілкування: 10 правил

етикет інтернет-спілкування
Сучасні офіси — це вже не маленькі приміщення на кілька комп'ютерів. Сьогодні офіси займають велику площу, на якій може розміститися 10, 15, а то і більше співробітників. Тим паче, фірма може займати не одну, а кілька кімнат. Як же у такому випадку спілкуватися? На допомогу приходять такі сучасні інтернет-сервіси, як ICQ, Skype, Mailagent та інші. Саме вони дозволяють офісним співробітникам підтримувати зв'язок один з одним. Ми вирішили поговорити про так звані правила етикету у спілкуванні за допомогою месенджерів. З'ясуймо ж, що можна і чого не можна писати в повідомленнях, яких меж краще дотримуватися і про що в жодному разі не варто забувати, якщо Ви розмовляєте з колегою в онлайн режимі.

сидіти за компьютером на роботі

Основні правила спілкування:

1. Якщо Вам надіслали повідомлення, але отримали Ви його не одразу через те, що були, приміром, в офлайні або не за комп'ютером, потрібно відповісти протягом доби. Навіть якщо Ваш співрозмовник буде не в мережі, не відкладайте свою відповідь на потім.

2. Якщо у Вас горить активний статус, відповідати слід протягом п'яти хвилин. У випадку, якщо Ви зайняті і не можете вести бесіду, найкраще встановити статус «Зайнятий / Відійшов» або «Недоступний». Щойно Ви звільнитеся, не забудьте відповісти на всі повідомлення, які надійшли.

3. Намагайтеся миттєво відповідати на запит про авторизацію. Незважаючи на те, що найчастіше таким чином Вам приходить спам, перевіряйте інформацію про користувача. Адже замість розсильних непотрібної реклами, Вам в ICQ можуть стукати і потенційні клієнти.

Sunday, December 27, 2015

Як Американці Різдво святкують

Як американці ялинку обирають

Музей Новорічних іграшок




Новорічні прикраси Брукліна



Новорічне привітання Президента Обами



Різвяне село в Америці

Saturday, December 26, 2015

Засідання РМО 30 грудня 2015

Шановні колеги,
зимове засідання методичного обєднання відбудеться 

30 грудня 2015 

у приміщенні Гадяцької Гімназії 

о 9.00

Питання до ознайомлення:




Thursday, December 24, 2015

Merry Christmas


Новини зі Львова

Пропоную ВАМ переглянути передачу зі Львова про проблеми освіти та їх вирішення.Другий сюжет (від 32 хв) про рік англійської мови в Україні




Wednesday, December 23, 2015

Учитель року у Полтаві

21 грудня 2015 у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського відбувася відбірковий етап конкурсу. З 20 учасників було відібрано 5. 


Таблиця результатів >>>>Інформація про перебіг конкурсу >>>>>

Презентації учасників відбіркового туру  Google drive >>>>>







Monday, December 21, 2015

Конкурс серед педагогів

Конкурс серед педагогів «Сталий розвиток – наш вибір»

30 лист 2015
http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/presscenter/articles/2015/11/30/-.html

image
Освіта для сталого розвитку – освіта, спрямована на набуття знань і навичок, що сприяють формуванню нового екологічно свідомого суспільства, формування нових світогляду, цінностей, сприяють розвитку, який є гарантує соціальні переваги, економічне зростання і збереження довкілля.
Головним поштовхом для формування засад якісно нової системи освіти на засадах сталого розвитку є переорієнтація існуючих програм освіти на комплексне вивчення соціальних, екологічних, економічних питань із врахуванням місцевих, національних й регіональних умов, а також глобального контексту.
З метою підвищення рівня освіченості педагогів України з питань освіти для сталого розвитку Програма розвитку ООН оголошує Всеукраїнський конкурс «Сталий розвиток – наш вибір».
Завдання Конкурсу:

Sunday, December 6, 2015

Present from Pearson

Учитель року 2016 в Гадячі

У середу, 2 грудня 2015 відбувся районний конкурс "Учитель року 2016". У номінації "Англійська мова" брали участь Кисіль Вячеслав Олександрович (Великобудищанська школа), Тарасюк Віталія Іванівна (Гадяцька школа-інтернат) та Шаманська Руслана Миколаївна (Гадяцька СШ №4). Учасники представляли методику своєї роботи, проводили відкритий урок та писали контрольну роботу. 

Уроки вчителів:
Тарасюк В.І. - 7 клас - Харчування. Етикет за столом
Шаманська Р.М. - 9 клас - Наука і технічний прогрес. Відомі винахідники
Кисіль В.О. - 10 клас - Наука. Найвідоміші винаходи.

Журі визначило переможцем та рекомендувало взяти участь в обласному турі конкурсу Шаманській Р.М. Поза конкурсом до Полтави поїде також і вчитель з школи-інтернату Тарасюк В.І.


Майстер- клас для колег із Зінькова

У четвер 3 грудня 2015 когорта з тринадцяти творчих вчителів англійської мови Зіньківського району завітали до Гадяча. Вони приїхали на майстер- клас до Шаманської Руслани Миколаївни. Вчителі цікавилися новими методами та технлогіями. які використовує вчитель Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4. Руслана Миколаївна розповідала про свій досвід у використанні методу "перевернутого" навчання. Учителі мали можливість познайомитися з сервісами мережі Інтернет, які можна використовувати на уроках. Самостійно працювали у певних програмах та створили ряд власних матеріалів.







Friday, December 4, 2015

English Olympiad

Link to materials of the Olympiad >>>>>>>>>>>>>>>












Teacher of the year in Hadiach

Урок англійської мови у 9 класі у рамках районного конкурсу 
«Учитель року 2016»
Місце проведення: Гадяцька Гімназія
Дата проведення 2 грудня 2015
Тема: Наука і технічний прогрес. Відомі вчені.
Автор: Шаманська Руслана Миколаївна, учитель вищої категорії, старший учитель Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4
Посилання на Інтернет-ресурс https://youtu.be/y1j7b3bnlrw
Анотація до уроку:
·        Типовий урок змішаного навчання з поєднанням традиційного методу, хмарних технологій та проектних методик;
·        Повне забезпечення комунікативного та компетентісного підходу до викладання англійської мови;
·        Учні працювали як з підручниками та зошитами, так і за комп'ютерами.  Використані програми - Power Point, Google test,  Google документ, Voki аватар, що розмовляє, інтерактивний постер Thinglink.com, презентацію Prezi.com;
·        У ході уроку було проведено дискусію про науку в нашому житті на основі місцевого матеріалу;
·        проведено лексико-граматичне тестування через Google form;
·        організовано аудіювання через Voki.com аватар, що розмовляє;
·        у групах учні працювали над проектом про відомих винахідників світу, а результати представляли на віртуальному постері thinglink.com у вигляді усного висловлювання, аудіо-запису, тексту у спільному Google документі.
·         Черговість виступів визначалася через презентацію Prezi.com
Всі матеріали уроку представлені на блозі http://inventors9.blogspot.com/


English teachers - агенти змін