Saturday, December 18, 2010

Візит до Посольства США

У четвер, 9 грудня, Руслана Миколаївна Шаманська була запрошена до Посольства США в Україні, що в Києві. Основним завданням була презентація власного досвіду участі у програмі TEA для нових фіналістів цієї програми, які у січні наступного року їдуть на 6-тижневе стажування до Сполучених Штатів. Цього року конкурс був не дуже великий - всього подало заявку 60 вчителів країни, з яких 7 було відібрано для поїздки до Американського Університету. Для порівняння, у 2007 році кількість аплікантів була близько 400, з яких було відібрано 8 фіналістів.
Руслана Миколаївна розповіла про нові можливості, які відкриваються перед випускниками програми. Особливої уваги заслуговує конкурс на прийом американського вчителя у своїй школі. До Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4 американська вчителька Кейт Інгліш приїздила у квітні 2009 року. Про всі заходи її перебування у Гадяцькому районі можна було довідатися з презентації Р.М.Шаманської.


До речі, наступного року кожен вчитель, який має стаж 5 років та викладає з повним тижневим навантаженням має право подавати свою заявку до програми ТЕА. Останній термін - 4 квітня 2011.

http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/

No comments:

Post a Comment