Monday, October 10, 2011

Новини від МОУ

  • Міністерство Освіти повідомляє 

У Києві відбулася Міжвідомча конференція агенцій США


До участі в конференції запрошені представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, методисти з різних областей України, вчителі англійської мови-випускники американських програм, викладачі вищих навчальних закладів, волонтери Корпусу Миру, представники видавництв та засобів масової інформації.
Мета конференції – інформування американських та українських партнерів, що беруть участь в програмах з викладання та вивчення англійської мови, про відповідні ініціативи та проекти в Україні та всьому світі, а також координація зусиль для забезпечення більш ефективного викладання та вивчення англійської мови.
6 жовтня учасники конференції відвідали низку презентацій від американських урядових установ, українських освітян, які зацікавлені в питанні викладання англійської мови в українських навчальних закладах. Учасники конференції мали можливість вибору теми презентацій, присвячених дистанційному навчанню, дистанційному підвищенню кваліфікації вчителів, навчанню студентів вищих навчальних закладів, підвищенню кваліфікації вчителів та навчальним матеріалам.
Оксана Коваленко, спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНмолодьспорту, проводила презентацію присвячену підвищенню кваліфікації вчителів англійської мови.
Вона доповіла про стан викладання англійської мови в середній школі, ознайомила присутніх із новими ініціативами Міністерства. Оксана Коваленко детально зупинилась на питанні підвищення кваліфікації вчителів англійської мови в початковій школі, так як згідно з нових стандартів англійська мова буде вивчатися в українських школах з першого класу, починаючи з 2012 навчального року.


Обласні методисти Світлана Куриш (м. Чернівці), Валентина Гусєва (м. Вінниця) та Тетяна Свиридюк (м. Луцьк) в своїх презентаціях розповіли про важливість проблеми післядипломної освіти, свій успішний досвід співпраці з американськими організаціями, виклики, що стоять перед вчителями та висловили низку конструктивних пропозицій.
У своєму виступі Посол Сполучених Штатів Америки Джон Тефт на заключному засіданні першого дня конференції підкреслив важливість проблем, які обговорювались під час конференції. Пан Посол висловив подяку МОНмолодьспорту та вчителям англійської мови Украйни за їх віддану працю, ентузіазм та висловив надію на майбутню плідну співпрацю.

No comments:

Post a Comment