Thursday, January 5, 2012

Зимове засідання РМО

Члени РМО
5 січня 2012 року у приміщенні Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4 відбулося засідання районного методичного об'єднання вчителів іноземної мови.
Під час засідання було присутніх 50 вчителів району, розглядалося 11 запитань.
В основному це були підведення підсумків конкурсів для учнів та вчителів, які відбулися протягом першого семестру та окреслені плани роботи на наступний семестр.

Привітання методиста НМЦ
  • Знову було наголошено на реалізації методичної проблеми, над якою працює район. Для цього у першому семестрі навчального року було проведено 2 семінари- один був пов'язаний з використанням ІКТ та участю у міжнародних проектах, а інший із застосуванням здоровязберігаючих технологій на уроках. 
  •  Вчитель Гадяцької спеціалізованої школи №3 О.С.Ткачова, вчитель Сарської спеціалізованої школи Коломієць В.М та вчитель Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4 Шаманська Р.М. поділилися досвідом про участь у міжнародних проектах на сайтах  www.iearn.org та www.epals.com.
  •  Під час підведення підсумків олімпіад з англійської та німецької мов було відзначено участь учнів Петрівсько-Роменської школи. В олімпіаді брало участь 4 учні, і всі вони отримали призові місця. Вчитель школи Долгополова Л.М. поділилася своїм досвідом по підготовці обдарованих учнів, які вже 2 рік відмінно виступають на олімпіаді.



  • Також було звернено увагу на роботу учнів району у конкурсі МАН. Член журі, вчитель Великобудищанської спеціалізованої школи Кисіль В.О. докладно розповів про процедуру написання роботи, підготовки до написання контрольної роботи та захисту наукової роботи. Він зосередився на основних типових помилках при оформленні та захисті роботи. Голова РМО привітала вчителя Сватківської ЗОШ Сіренко М.М., яка вперша спробувала себе у ролі наукового керівника, і разом з учнем вибороли ІІ місце. У своєму виступі вчителька наголосила на індивідуальній роботі з учнем під час роботи в МАН. Окрім того було висловлено подяку вчителям англійської мови, які працювали зі своїми учнями в інших секціях: Шаманській О.М (секція інформатики) та Мельничук Л.П (секція історичне краєзнавство). Л.П.Мельничук, вчитель Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 поділилася своїм досвідом роботи в іншій секції МАН та співпраці з іншим науковим керівником.
  • Про ще один конкурс знавців англійської мови "Гринвіч" розповідала вчитель Хитцівської ЗОШ Горб О.М. У ході обговорення було вирішено активізувати роботу у цьому конкурсі, проводити урочисте  нагородження переможців та надіслати до організаторів конкурси лист-подяку. У 2011 році у конкурсі взяло участь 285 учнів 10 навчальних закладів.
  • Голова РМО Шаманська Р.М. розповіла про процес моніторингу рівня знань учнів з навчальних предметів, який буде проводитися з певних предметів у Гадяцькому районі. Було продемонстровано формулу обрахування коефіцієнту навченості учнів. 
  • Наприкінці засідання голова РМО наголосила на підготовці вчителів до атестації. Було підведено підсумки конкурсу "Учитель року", представлено матеріали щодо оформлення атестаційних матеріалів, названо ряд способів публікації власних методичних розробок, подано інформацію про конкурси для вчителів та членство у всеукраїнській асоціації вчителів англійської мови ТЕСОЛ.
  • Розповідь про "Гринвіч" Горб О.М.
    Сіренко М.М. знову про МАН
    Член журі МАН КисільВ.О
    Мельничук Л.П ділиться досвідом МАН
    Ділимося матеріалами
  • Р.М.Шаманська звернула увагу на самоосвіту вчителів та надала корисну інформацію щодо проходження он-лайн курсів та вебінарів у мережі Інтернет.

No comments:

Post a Comment