Monday, May 30, 2016

Гадячани долучилися до найбільшого в світі мовного уроку



28 травня Гадячани долучилися до найбільшого в світі мовного уроку. Цього дня, в той самий час о 13.00 по всій Україні відбувався урок англійської мови за одинаковим планом. Урок проходив у 108 локаціях у 55 містах України, включаючи Софіївську площу у Києві та площу перед оперним театром у Львові. Цей урок повинен побити рекорд книги Гінесса, оскільки орієнтовно у ньому взяло участь 9000 українців.
У приміщенні Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4 також зібралися бажаючі вивчати англійську мову у незвичайний спосіб. Перед початком уроку була організована ігрова зона з "розумними" іграми англійською мовою.
О 13.00 можна було приєднатися до онлайн трансляції офіційного привітання зі Львова від Посла США в Україні Джефрі Паєта. На початку уроку учитель Руслана Миколаївна Шаманська познайомила учнів з метою даного заходу, продемонструвала рекламний ролик про важливість вивчення мови.
О 13.20 наймасовіший урок розпочався. Присутні вивчили розмовну фразу, що виражає надання переваги тому чи іншому факту "would rather". Як і повинно бути на кожному уроці учні вчилися вимовляти дану фразу, читати її, слухати вчителя, яка висловлювала власну думку, а потім практикувалися самі використовувати дану розмовну конструкцію у мовленні.
Учитель використала найсучаснішу методику "speed dating" для залучення кожного учасника до одночасного спілкування англійською мовою. В кінці уроку усі разом вигукнули "Україна speaking", адже саме ці слова є гаслом кампанії з поширення англійської мови в Україні у 2016 році - році англійської мови.
Згідно інструкцій до побиття світового рекорду весь урок знімався на дві відеокамери, проводилося фотографування під час заняття та по закінченню його. Обовязковою умовою було наявність одного розпорядника, двох спостерігачів, відеооператора та хронометриста. Тож ми вдячні викладачу школи бджільництва Анні Драюк, начальнику архіву Тетяні Остапенко, учителю англійської мови Олександру Шаманському та працівнику АЗС Андрію Шаманському.
Учні 8-10 класів шкіл міста довели, що вивчення англійської мови - це захоплююче!
Повідомляє на своїй сторінці у facebook Руслана Шаманська



















No comments:

Post a Comment