Friday, September 2, 2011

Проект Британської Ради

Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Британської Радою оголошують конкурс серед загальноосвітніх навчальних закладів всіх типів на участь у міжнародному он-лайн проекті «Talking cultures».

«Talking Cultures» сприяє діалогу між культурами різних країн та удосконалює комунікативні уміння учнів шляхом виконання міні проектів з використанням інтернет ресурсів, застосовуючи Wikispaces як інструмент співпраці
 
Структура та процеси
«Talking cultures» — це серія міні-проектів, кожен з яких охоплює окрему сферу культури і включає в себе виконання ряду завдань. Учні різних країн матимуть можливість обмінюватись отриманими результатами, розміщуючи їх на вікі-сайті, відкриваючи таким чином нову культуру. Вчителям буде надано весь необхідний методичний супровід по кожному модулю з розробленими завданнями.
Теми міні-проектів підбирались з урахуванням інтересів підлітків та зорієнтовані на вдосконалення їхніх мовленнєвих умінь. Кожна з них передбачає 4 основні стадії опрацювання:
Підготовка
Завдання з аудіювання, говоріння, читання та письма допомагають учням підготуватись до міні-проекту.
Міні-проект
Учні готують кілька проектів матеріалів для завантаження на wiki. Найкраще виконувати міні-проекти в парах або невеликих групах.
Завантаження
Учні завантажують та редагують підготовлені матеріали на wiki.
Обмін
Учні вивчають зміст wiki інших країн та виконують низку завдань, наприклад: ознайомитись з двома проектами та виділити цікаві факти, схожість та відмінності між країнами. Користуючись розділом «Дискусії», учні можуть розміщувати свої коментарі та роздуми.
Країни-учасниці: Азербайджан, Вірменія, Ізраїль, Казахстан, Македонія, Росія, Туреччина, Україна, Хорватія.

Учасники проекту
У проекті братимуть участь вчителі англійської мови та
учні 13–16 років.

Вимоги до учасників
Учасники (вчителі та учні) повинні:
мати надійний інтернет зв’язок
мати особисту адресу електронної пошти
бути впевненими користувачами додатків MS Office та інтернету
мати можливість регулярно відвідувати вебсайт проекту
бути готовими до співпраці
бути добре організованими для дотримання графіку проекту.

Як взяти участь
Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету та надіслати її Олександру Шаленку (Британська Рада) та Оксані Мельник (ІІТЗО) на адреси: Oleksandr.Shalenko@britishcouncil.org.ua; ok_melnyk@ukr.net



Кінцевий строк подачі заяв — 10 вересня 2011 року. Результати конкурсу будуть оголошені до 15 вересня 2011 року.
24 вересня 2011 року в м. Київ для переможців конкурсу буде проведено навчання по роботі на Wikispaces та надана науково-методична допомога щодо участі в проекті.



No comments:

Post a Comment