Saturday, October 5, 2013

FLEX - 2013

FLEX 2013 в Полтаві - 12 жовтня

Полтава
12 жовтня 2013
10:00
ЗОШ № 29, вул. Алмазна 1, м. Полтава

Співробітники програми FLEX виїжджатимуть до кожного з цих міст для проведення тестування. Учні мають прийти на тестування в найближчий до них центр тестування. Інформація про програму і дати тестування надсилається до шкіл та розповсюджується через засоби масової інформації. Також розклад тестування буде оновлюватись онлайн як тільки буде підтверджена інформація щодо дат, часу та місця проведення тестування. Всі бажаючі брати участь у конкурсі мають прийти на місце тестування в призначений час та день.
Процес тестування у кожному з центрів починається із загальної презентації програми та проведення Першого туру конкурсу. Перший тур - це 15-ти хвилинний письмовий тест з англійської мови. Зазвичай результати Першого туру відомі в день його проведення. Результати вивішуються в центрі тестування та на сайті.
Другий тур:
Учасники, які пройшли до Другого туру, писатимуть три невеликих твори (есе) на задані теми протягом встановленого часового проміжку. Другий тур, як правило, відбувається наступного дня після Першого туру.
Третій тур:
Третій тур відбувається через 3-6 тижнів після проведення другого туру. Співробітники організації American Councils приїжджають до центрів тестування для проведення Третього туру. Тільки ті учасники Другого туру, яких запросили, можуть брати участь у Третьому турі.
Третій тур включає зустріч з учасниками та їх батьками під час якої учасники та їх батьки дізнаються більше інформації про програму. На цій зустрічі учасники отримують анкету, правила заповнення якої детально пояснюються учасникам та їх батькам співробітниками програми. На виповнення анкет надається два тижні, після цього терміну вони мають бути повернені до офісу American Councils у м. Києві. Також, після зустрічі всі учасники третього туру писатимуть два невеликих твори англійською мовою та складатимуть стандартизований тест з англійської мови. Цей тест складається з аудіювання та письмової частини. Крім того, під час третього туру з кожним учасником проводитиметься індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами, а також вони беруть участь у роботі груп, що складаються з 5-8 учнів.
Заключний етап:
Заповнені анкети та інші документи відсилаються до Вашингтону для розгляду незалежною комісією. Фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у травні 2014 року. На даний час точна кількість фіналістів та альтернативних кандидатів, які будуть визначені цього року, невідома. Минулого року було відібрано 210 фіналістів та 40 альтернативних кандидатів програми.
Після оголошення результатів учасники програми займаються підготовкою необхідних документів для отримання американської візи. Протягом червня та липня кожен з учасників обов'язково проходить програму передвиїзної орієнтації, яка проводиться у Києві. Фіналісти програми, обрані в травні 2014 року, вирушать до Сполучених Штатів Америки у серпні 2014 року, в Україну повернуться у травні-червні 2015 року.

Хто може брати участь у програмі

Конкурс на участь у програмі FLEX є безкоштовним та відкритим для всіх бажаючих. Для того, щоб взяти участь у тестуванні в 2013 році, учасники мають відповідати наступним критеріям:
  • Дата народження: 01.01.1997 -15.07.1999;
  • Навчатися в 8, 9 або 10 класі школи;
  • Володіти англійською мовою;
  • Бути громадянином України;
  • Відповідати вимогам візи J-1
Для участі у конкурсі необхідно мати при собі наступне:
  • оригінал свідоцтва про народження;
  • підписану учасником та одним з батьків "Згоду на обробку персональних даних". Кожен учасник має принести на тестування 2 підписані копії цього документу.
(УВАГА! Школярі, які не матимуть цього документа у день проведення конкурсу до тестування допущені не будуть!);
  • фотокартку 3 х 4 ( зроблену у 2013 році);
  • ручку.
Ми радимо кандидатам проходити тестування у тест-центрі, що є найближчим до їх місця проживання. Якщо кандидати пропустили дату тестування у найближчому тест-центрі, вони можуть пройти тестування у будь-якому іншому тест-центрі, де ще не проводилось тестування. Апліканти, що спробують пройти тестування у більш ніж одному тест-центрі, будуть дискваліфіковані!

No comments:

Post a Comment